Konyhaweb

Ötletek, tanácsok


Fotó: Zanussi

Lehet egy konyha könnyen tisztítható?


Konyhai készülékek
 • Színek és anyagok

  A konyhai készülékek hagyományos színvilága (fehér, fekete, barna) mára számtalan variációval bővült. Léteznek olyan cégek, melyek a RAL színskála minden árnyalatában kínálják készülékeiket. Bármilyen színről is beszélünk, a zománcozott felületek kiválóan alkalmasak a háztartási készülékek burkolataként. Esztétikusak, a megfelelő szín kiválasztásával mindenfajta bútorkörnyezetbe tökéletesen beilleszthetők és nem utolsó sorban könnyen tisztíthatók. A külső felületekről a szennyeződések nedves, mosószeres szivaccsal tökéletesen eltávolíthatók.

   Nemesacél sütő - Fotó: Miele A színes felületek mellett a magán háztartások konyháiba is betört a nemesacél, mely az üzemi konyhákban már bebizonyította előnyös tulajdonságait. A formatervezők testet öltött gondolatainak köszönhetően az anyag alkalmassá vált az otthonok konyháiban való megjelenésre, ahol kitűnő higiéniai tulajdonságainak köszönhetően rövid időn belül közkedveltté vált. A színes készülékekhez hasonlóan nedves, mosószeres szivaccsal tisztítható, de a makacsabb szennyeződések karcmentes súrolószerek alkalmazásával is eltávolíthatók. (Ebben az esetben azonban mindig végezzünk próbatisztítást egy kevésbé látható helyen, nehogy a tisztítószer nyomot hagyjon a készüléken!) A nemesacél hátrányos tulajdonsága, hogy a legapróbb ujjnyomok is meglátszanak az anyagon. A legújabb kutatások eredményeként azonban olyan nemesacél felületeket hoztak létre, melyen az érintés nem hagy nyomot. Ha ez mégis megtörténne, a készüléket elég egy puha, száraz ruhával letörölni, és máris eredeti pompájában ragyog.

  Kombinációs anyagként megjelent az üveg, mely szépségével, átláthatóságával konyhánk hangsúlyos elemévé varázsolhatja gépeinket. Tisztítani nedves, mosószeres szivaccsal lehet, majd a felületet száraz, puha ruhával kell áttörölni, de használhatunk üvegtisztító szereket is.

  A legújabb trend anyaga az alumínium. Ez a hűvös, selymes, megjelenésében oly vonzó fém tisztítását tekintve a legelőnytelenebb. Kizárólag száraz, puha ruhával ápolható, még a tisztítószerek használata is tilos.
  folytatás >

  [1] 2 3
  nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum