Konyhaweb

Konyhatervezés

Virtuális konyhatervezés


A változások korát éljük - mondhatnánk közhelyesen, és mondjuk is, mert így igaz. Minden folyamatosan fejlődik, újabb és újabb dolgok születnek naponta, sőt percenként, amelyek azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék, leegyszerűsítsék rohanó életünk minden egyes szegmensét. Miért éppen a konyhatervezés maradna ki ebből a körből?

Nem is számítanak már igazán újdonságnak azok a számítógépes programok, amelyek segítségével a konyhatervezést jelentősen megkönnyíthetjük. Kétségtelen, hogy a programokkal készített tervek milliméter pontosságúak, rendkívül precízek. További előnyük, hogy a kézzel készített rajzzal ellentétben a számítógépes terv egy gombnyomással variálható, tehát ha valamit elrontunk, vagy rossznak ítélünk, vagy csak egyszerűen tudni szeretnénk, hogy hogy nézne ki konyhaberendezésünk egy kicsit másként, nem szükséges az egész rajzot összegyűrni és a kukába dobni, és persze az egészet az elejéről kezdeni. Könnyedén rámutathatunk segítségükkel a részletekben rejlő különbségekre, és talán a legnagyobb előnye a hihetetlen gyorsasága, hiszen gondoljunk csak bele, már azzal mennyi időt és energiát spórolunk, ha nem kell a sok-sok vonal meghúzásával és a szögméréssel foglalkoznunk.

A számítógépes tervezés gyorsasága mellett pontosságában is kiemelkedik, ami nem csupán az elemek méretének beállításában nyilvánul meg. Léteznek ugyanis olyan programok, melyek az esetleges tervezési hibákra azonnal felhívják a figyelmet, így az pillanatokon belül kiküszöbölhető. Ennek köszönhetően a reklamációk száma is lényegesen lecsökken.

Régebben a programtervezők szemére vethették, hogy az ábrázolások túl sterilek, de ma már léteznek olyan programok is, melyek fotórealisztikus ábrázolásra is képesek. A megtervezett konyhát pontosan úgy látjuk, ahogy a valóságban kinézne.

A legtöbb program használata egyszerű, laikus ember is könnyen elsajátíthatja. Ennek ellenére mégis tanácsos szakemberhez fordulni, hiszen a tervező pontos szakismerete és felelősségteljes munkája garantálja a biztos sikert. Neki a program egy nagyszerű eszköz a jól működő konyha látványos és pontos megtervezéséhez. A megrendelőnek pedig kétségkívül ez a leginkább költséghatékony megoldás.

Ma már egyre szélesebb a programkínálat, ezért mielőtt beruházunk, mindenképpen gondoljuk át, hogy valójában mire van szükségünk, melyek azok a funkciók, amelyekkel a programnak feltétlenül rendelkezni kell.
Az eredményes konyhatervezés érdekében jó ha az alábbi szempontok alapján választunk:

  • Az elemlista szabadon alakítható (változtatható az elemek mérete), vagy kötött?
  • Tartalmaz-e speciális elemeket (pl. íves ajtó és lábazat)?
  • Készít-e specifikációt (elemjegyzéket) a tervről?
  • Készít-e installációs tervet/rajzot, azaz megadható-e az elektromos, víz, gáz stb. csatlakozások helye?
  • Rendelkezik-e egyéb szolgáltatásokkal, például figyelmeztet-e a program a lehetséges tervezési hibákra?
  • Fotórealisztikus ábrázolást készít-e?


2007. 10.


Kapcsolódó cikkek

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum