Konyhaweb

Konyhaweb Kreatív


Koppanós gyertya

Számtalan időmérő eszköz létezik. Talán a legegyszerűbb ez a gyertya, amely minden órában "koppan" egyet. Igaz, nem tökéletesen pontosan, ám elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe. tovább»

Őszi fényfüzér

Ezek a vidám lámpácskák melegséggel töltik meg az egyre hosszabbá váló estéket, akár a lakásba tesszük, akár a teraszunkat díszítik. A fényfüzér elkészítése végtelenül egyszerű. tovább»

Terítő sütőtökkel

Az ősz egyik legszebb termése a sütőtök. Húsából ízletes finomságok, héjából kerti vagy lakásdekoráció készül. Különleges formája kedvelt motívuma a lakástextíliák őszi kollekcióinak. Kis kézügyességgel bárki készíthet sütőtökmotívummal díszített asztalterítőt, konyharuhát, vagy a régi hagyományokat idéző stelázsicsíkot. tovább»

Virágos mécsestartó

Ilyenkor nyáron szívesen tartózkodunk esténként a teraszon, a kertben. Egy pici mécsestartó kedves dísze lehet a kerti asztalnak. Kicsiny lángjával talán hozzájárul a kinti vacsorák vagy a baráti társasággal folytatott beszélgetések kellemes hangulatához. tovább»

Kreatív Park:
Ne mindig csak ugyanazt hajtogasd!

Végre itt a várva-várt nyári vakáció. Rengeteg izgalmas szabadtéri kikapcsolódási lehetőség vár az egész családra. De mit tehetünk akkor, ha az időjárás keresztülhúzza számításainkat és a kedvezőtlen idő miatt hosszú, esős napokon át bennreked a család az otthon falai közé? A Canon legújabb online szolgáltatásának, a Kreatív Parknak köszönhetően még akkor is tartalmas időtöltésre nyílik lehetőség, ha a strandolást az eső elmossa. tovább»


Vidám pohárcsipeszek

Néhány perc alatt elkészíthetők ezek a színes pohárcsipeszek. Vidámabbá tehetik a gyermeknap, a szülinapok vagy a gyerekzsúrok asztalát, és mindenki biztosan megismeri, hogy melyik a saját pohara. tovább»

Festett fűszertartó

Elbűvölő részlete lehet konyhánknak ez a finom, festett porcelán fűszertartó. Készíthetünk egy egész garnitúrát is, ha több van belőle, még jobban mutat a polcokon. tovább»

Tojásdíszítés repesztéssel

A húsvéti készülődés során gyakran az utolsó pillanatokra hagyjuk a tojásfestést. Előfordul, hogy nincs elég idő a gyönyörű, ám bonyolult és hosszadalmas díszítgetésre. Íme egy olyan technika, ami nagyon gyorsan elkészül, mégis nagyon tetszetős. tovább»

Velencei álarc

Már javában tart a farsang, egymást követik a bálok. A január 6-ától hamvazószerdáig tartó ünnep a tél kiűzését és a termékeny tavasz várását jelenti. A báli mulatságok elengedhetetlen kellékei - a különleges ételek mellett - a díszes ruhaköltemények és természetesen az álarcok. tovább»

Kaspó fűszernövénnyel

A konyhánkba csempészhetünk egy darabka konyhakertet, ha fűszernövényeket teszünk ablakunkba, melyek jól mutatnak fűszernövényes motívummal díszített kaspóban. Persze a látvány mellett, ételeink ízét is változatosabbá tehetjük velük. tovább»

Kép kovácsoltvas akasztóval

A legszínesebb évszak hangulatát költöztessük be lakásunkba is! A sárgálló, vöröslő falevelek és a fák megérett termései - kovácsoltvassal kombinálva - becsempészik az ősz varázslatos világát hozzánk. tovább»

Gyöngyös mécsestartó

Az egyre hosszabb és hűvösebb esték hangulatát tehetjük kellemesebbé ezzel az őszies színű gyöngyökkel készített mécsestartóval és a benne lobogó gyertya lángjával. tovább»

Kenyeres tálca

A kenyér ősidők óta több volt, mint egyszerű táplálék. A kezdetektől fogva szimbolikus jelentést hordozott. Azt tartják, akinek kenyeret és sót ajándékoznak, az sohasem fog éhezni. Ragadjuk meg az alkalmat és ajándékozzunk magunk sütötte kenyeret, melyet mi másra tehetnénk, mint egy saját készítésű tálcára. tovább»

Kémcsőváza

Egy egyszerű terítéket is fel lehet dobni néhány szál virággal. A most elkészített vázát ajánljuk esküvőre is, asztaldíszként. tovább»

Mediterrán hangulatú csemegéstál

A jó idő beköszöntével, amikor a lehető legtöbb időt a szabadban töltjük, előnyben részesítjük a forró hangulatot előidéző motívumokat. Ilyen a jólétet, a békét és a szerencsét jelképező olíva is, ami még a legnagyobb hőséget is könnyedén elviseli. A Földközi-tenger vidékén élő növény magával hordozza a tenger hangulatát is. Ezért választottuk csemegéstál készletünk díszeként. tovább»

Gyermeknapra - verdás lámpa


Májusban nem csak az édesanyákat köszöntjük, hanem a gyermekeket is. Hiszen 1950 óta május utolsó vasárnapja a gyermeknap. tovább»

Szív küldi


Mindenki tudja, hogy május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Mint gyakorló anya bizton állíthatom, hogy nincs annál szebb ajándék, mint az, amit gyermekünk saját kezűleg készít. Legyen az egy rajz, vagy mondjuk az itt bemutatott szív formájú doboz. tovább»

Tojásfestés írókával


A tavasz már megérkezett, közeleg a húsvét. Elevenítsük fel a tojásfestés hagyományos módját az írókázást. tovább»


Sweet moments

Ki ne szeretné a csokoládét? És ki ne örülne egy egyedi ajándéknak, ami finom csokit rejt magában?
Szerezzünk néhány édes pillanatot szeretteinknek! tovább»


Gyümölcsös-magos mézes meglepetés

Gyorsan elkészíthető ajándékötlet, mely garantáltan minden konyha díszévé válik. Ha pedig megunjuk nézni (vagy nem bírjuk tovább az ínycsiklandó látványt), egyszerűen fogyasszuk el! tovább»


Tökmécses

Az őszi napokat vidámmá varázsoló színes dísztököt használhatjuk asztali dekorációnak, kerti dísznek, de néhány perc alatt készíthetünk belőle mécsestartót is, hogy a hideg estékbe lehetnyi meleget csalogassunk. tovább»


Almás óra

A kissé megunt külsejű, ám még tökéletesen működő szerkezet most fantasztikus köntösben születik újjá. A vidékies stílus kedvelőinek konyhájában mutat igazán jól ez a bájos, almás óra. tovább»


Olívás üveg

Mindig akad olyan szép formájú üveg, amit sajnálunk kidobni. Dekoráljuk ki hát saját ízlésünknek megfelelően, és tegyük a konyha polcára. Sokáig örömet szerez, ha mégis megunnánk, egyszerűen újra díszíthetjük. Ajándéknak is kiváló ötlet. tovább»


cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum