Konyhaweb
Sweet moments

Ki ne szeretné a csokoládét? És ki ne örülne egy egyedi ajándéknak, ami finom csokit rejt magában?
Szerezzünk néhány édes pillanatot szeretteinknek!Szükséges kellékek:

 • 1 db csatos fadoboz (22 x 16 x 5 cm)
 • csokoládé mintás szalvéta
 • fehér hobbi festék
 • sötétbarna hobbi festék
 • tejeskávé színű hobbi festék
 • sötétbarna lehúzható üvegfesték
 • decoupage ragasztólakk (szalvétalakk)
 • ecsetek a festéshez és a szalvétatechnikához
 • ceruza
 • vonalzó
 • ragasztószalag


 1. Felragsztjuk a képet a tetejére

  A csokoládé mintás szalvétából kiválasztunk egy motívumot. Kivágjuk, és leválasztjuk a legfelső nyomott réteget. Ceruzával halványan felrajzoljuk a doboz tetejének közepére a minta helyét, amit fehér festékkel lealapozunk. Amikor megszáradt, a decoupage ragasztóval bekenjük a fadoboz tetejét a fehér részen, óvatosan ráfektetjük a kivágott minta színes rétegét, rásimítjuk, majd egy újabb réteg decoupage ragasztóval rögzítjük.


 2. Kidíszítjük a belsejét

  Kiválasztunk egy mintát a doboz tetejének belső oldalára is. Kivágjuk, ráillesztjük a tetőre, halványan körberajzoljuk ceruzával, majd ugyanúgy járunk el, mint a külső mintával (tehát alapozzuk és felragasztjuk).
  Végül a doboz belsejének alját is bevonjuk szalvétával a fent leírt módon.


 3. Kifestjük a külsejét

  A felragasztot kép köré vastag keretet rajzolunk ceruzával. A mi dobozunkon a keret alsó és felső részének vastagsága 3-3 cm, míg a két oldalsóé 4 cm. Amikor a decoupage ragasztó tökéletesen megszáradt a kép széleit óvatosan letakarjuk ragasztó csíkkal. A széleit simítsuk rá a képre, de nagyon óvatosan. A keret külső vonalát is ragasszuk le, hogy ne mehessen a festék a natúr fa részekre. Az így előkészített keretet fessük sötétbarnára, majd minél hamarabb húzzuk le a ragasztó csíkot.


 4. Kifestjük a doboz belsejét

  A doboz belsejének alsó részét fessük sötétbarnára. A festést a külső (alsó) részeken is tovább folytatjuk.
  A tető belső oldalára ragasztott mintát óvatosan fessük körbe tejeskávé színű festékkel, majd a festét folytassuk tovább a natúran maradt részeken. A tető egész belső felülete ezt a színt kapja. Haladjunk tovább a külső részekre, de előtte ragasszuk körbe a vastag sötétbarna keret széleit, nehogy ráfessünk. (Természetesen csak akkor kerülhet a ragasztó a felületre, amikor az már teljesen száraz!)


 5. Megrajzoljuk a csigás mintát

  Amikor a festés teljesen megszáradt, sötétbarna lehúzható üvegfestékkel egymásba gabalyodó csigás mintával kitöltjük a tetőn levő kép vastag keretét. A mintát úgy rajzoljuk, hogy néhány vonal kifusson a keretből. Mielőtt "élesben" nekikezdenénk az üvegfestékes munkának, ceruzával (lehetőleg sötétbarna színesceruza) halványan rajzoljuk elő a vonalakat.


 6. Befejező műveletek

  A doboz elejére ragasszuk fel a szalvétából kivágott "Sweet moments" szöveget.
  Töltsük meg csokival a dobozt.

Szöveg és képek: kw
2007.02


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum