Az ergonómia (ergon= munka, fáradozás; nomos= törvény, szabály) az emberi munka tudománya. A konyhai munka ergonómikus végzéséhez a testtartás gyakori változtatására van szükség, mert a tartós testhelyzetek a test - és főleg a gerincoszlop és a csigolyák - károsodásához vezethetnek. Lehetőség szerint alakítsunk ki egy ülő munkavégzésre alkalmas területet is.A nehéz dolgokat mindig vállmagasság alatt helyezzük el a szekrényekbe, hogy emelésük ne legyen megterhelő. Ergonómiai szempontokból ajánlott a különböző munkapultmagasságok, vagy az állítható magasságú munkafelületek alkalmazása egy konyhán belül. Szintén nem elhanyagolható a szem- és kézmagasságba épített sütők, mikorhullámú sütők sem.Ld. még az Ötletek, tanácsok rovatban is.
Cikkeinkben bemutatjuk a lefontosabb tudnivalókat a konyha tökéletes berendezéséhez.
2-4 hetente megjelenő hírlevelünkben tájékoztatjuk legújabb híreinkről
Az ergonomikus konyhában a berendezés "minden porcikája" a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt.tovább»