Az üvegkerámia főzőlapok egyes fajtáinál a főzés a főzőzónák fűtése nélkül, indukció hatására megy végbe. Ilyenkor a hő közvetlenül az edény alján képződik. A főzőzóna alatt elhelyezkedő indukciós tekercsek magas frekvenciájú váltakozó áram hatására mágneses váltakozó mezőt hoznak létre, mely a mágnesezhető edényeken meleget képez. Az üvegkerámia felület közvetetten, az edény aljától melegszik fel. Ha a főzőzónán nincs edény, a hő sem képződik tovább, megnövelve ezzel a főzés biztonságát. Ez a fajta fűtési mód rövidebb forrásidőket eredményez, a közvetlenül az edény alján létrejövő hő miatt. A gázhoz hasonlóan a rendszer a változásokra azonnal reagál.
mágnesezhető (öntött vas) edénytalp
a mágneses váltakozó mező az edény alján meleget képez
üvegkerámia főzőlap
az indukciós tekercs mágneses váltakozó mezőt hoz létre
Cikkeinkben bemutatjuk a lefontosabb tudnivalókat a konyha tökéletes berendezéséhez.
2-4 hetente megjelenő hírlevelünkben tájékoztatjuk legújabb híreinkről
Az ergonomikus konyhában a berendezés "minden porcikája" a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt.tovább»