Konyhaweb

Konyhalexikon
Páraelszívó formák

A főzés helyének a hangsúlyozása, mint a konyha központja, a páraelszívó formavilágának kitágulásához vezetett, mely magával vonta az anyagok és a technika változását is.
 • Aláépíthető elszívó:
  A felsőszekrény alatt, vagy közvetlenül a falon helyezkedik el. A háztartásban elsőként megjelenő elszívók közé sorolható.
 • Beépíthető elszívó:
  A felső szekrényben elhelyezett elszívóról van szó. A motorrész a szekrényben, míg az elszívófelület az alatt helyezkedik el.
 • Dekoratív elszívó:
  Ezek az elszívók a szekrény elemeitől teljesen függetlenek. Formaviláguk igen gazdag, önmagukban testesítik meg a design-t, ezért is nincsenek szekrények alá, vagy azokba elrejtve.Anyaguk legtöbbször rozsdamentes acél, néha egy kis üveggel fűszerezve. Jellemzőjük a hatalmas ernyő.
 • Kürtőbe építhető elszívó:
  A különböző sílusú konyhák formavilágához a bútorgyártó cégek elszívókürtőket is kínálnak. Ezekbe kerülnek beépítésre az elszívók. Magából a készülékből nem látszik semmi, mivel a formát az épített kürtő adja.
 • Sziget elszívó:
  A főzőcentrumok középpontba kerülésével szükségessé vált olyan elszívók kifejlesztése, mely közvetlenül a főzősziget fölött helyezkedik el.Anyagára és formavilágára a dekoratív elszívóknál már leírtak jellemzők.


cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum