A főzés során létrejött gőzöket és szagokat leghatékonyabban akkor távolíthatjuk el, ha keletkezésük helyén azonnal elszívjuk őket. Erre alkalmasak a kereskedelemben kapható elszívó készülékek. Az elszívókat mindig közvetlenül a főzőlap fölé helyezzük. Elektromos főzőlapok esetében a távolság a főzőfelület és az elszívó alja között minimum 55cm, gáz főzőlapok esetében ugyanez min. 65 cm legyen.A páraelszívó teljesítményének megfelő nagyságúnak kell lennie ahhoz, hogy a szagokat eltávolíthassa, de mindemellett az is szempont, hogy ne legyen túl hangos. A működéskor keletkezett hang két tényezőből tevődik össze: a motor zajából, és az áramló levegő hangjából. Mindezen tényezőket, és konyhánk alapterületét figyelembe véve határozhatjuk meg a nekünk megfelelő elszívóteljesítményt.Figyelnünk kell arra is, hogy elszívónkat kivezetett, vagy keringetéses üzemmódban használjuk-e, hiszen ez is befolyásolja a teljesítményt.
Cikkeinkben bemutatjuk a lefontosabb tudnivalókat a konyha tökéletes berendezéséhez.
2-4 hetente megjelenő hírlevelünkben tájékoztatjuk legújabb híreinkről
Az ergonomikus konyhában a berendezés "minden porcikája" a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt.tovább»