Konyhaweb

Konyhalexikon
Páraelszívók

A főzés során létrejött gőzöket és szagokat leghatékonyabban akkor távolíthatjuk el, ha keletkezésük helyén azonnal elszívjuk őket. Erre alkalmasak a kereskedelemben kapható elszívó készülékek. Az elszívókat mindig közvetlenül a főzőlap fölé helyezzük. Elektromos főzőlapok esetében a távolság a főzőfelület és az elszívó alja között minimum 55cm, gáz főzőlapok esetében ugyanez min. 65 cm legyen.A páraelszívó teljesítményének megfelő nagyságúnak kell lennie ahhoz, hogy a szagokat eltávolíthassa, de mindemellett az is szempont, hogy ne legyen túl hangos. A működéskor keletkezett hang két tényezőből tevődik össze: a motor zajából, és az áramló levegő hangjából. Mindezen tényezőket, és konyhánk alapterületét figyelembe véve határozhatjuk meg a nekünk megfelelő elszívóteljesítményt.Figyelnünk kell arra is, hogy elszívónkat kivezetett, vagy keringetéses üzemmódban használjuk-e, hiszen ez is befolyásolja a teljesítményt.





cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum