Konyhaweb


Brüsszelben debütál az Electrolux mobil étterme

Brüsszelben, a Parc du Cinquantenaire (az 50 éves évforduló parkja) egyik épületének tetején nyitja meg kapuit április elsején a Cube, az Electrolux mobil étterme. A Cube 3 hónapig lesz elérhető Brüsszelben. Az étterem építészetileg és szolgáltatás tekintetében is egyedülálló. tovább»

"Csendestárs" a mosásban

A meditálás, relaxálás nem feltétlenül járt együtt a nagymosással. Eddig! A Whirlpool AWE 9630-as mosógépe a különleges ZEN technológiának köszönhetően azonban ma az egyik legcsendesebben működő felültöltős mosógép a piacon, amely akár a nyugodt éjszakai pihenést is lehetővé teszi. A Zephyr szárítókkal pedig igazi keleti kényelem a vizes ruhák megszárítása, hiszen az innovatív Airflow rendszernek köszönhetően más készülékekhez képest 45 perccel hamarabb végeznek a szárítással. tovább»

Ajándékot adni jó, de valljuk be, kapni is

Ezért mindenkit megajándékozunk, sőt minden tizedik extra ajándékot kap!

Első ajándékunkat MINDENKI megkapja, aki... tovább»

Gyorssegély, ha támadnak a foltok

Gondoltál már úgy a mosógépre, mint a legjobb barátodra, amikor foltos lett a ruhád? Elsőre talán nem is gondolnánk, mennyi mindent tehetnek értünk ezek az intelligens készülékek, amikor kedvenc ruhadarabunk bajba kerül. Ám amikor folt kerül valamelyik ruhánkra, jó, ha betartjuk a folteltávolítás 3 alapszabályát, ha még hordani szeretnénk. tovább»

15 perc a környezetvédelemért

A bonni egyetem tanulmánya szerint a mosogatógéppel rendelkezők 30 százaléka nem olvassa el a használati útmutatót, és ezzel potenciálisan hozzájárul a környezetszennyezéshez. tovább»

Nem úszod meg szárazon

Nincs húsvét tojás, sonka és locsolkodás nélkül. A magyar hagyományok szerint ugyanis húsvéthétfőn kora hajnaltól kezdve járják a fiúk a házakat, és vízzel locsolják meg az ismerős lányokat. Vízbevető, vízbehányó hétfőnek is nevezték ezt a napot, mivel a legények vödörnyi vízzel locsolták meg, vagy az itatóvályúba dobták a lányokat, akik e nemes alkalomra a legszebb ruhájukban pompáztak. Napjainkban a locsolkodás finomabb formája a népszerűbb, amikor illatos kölnivel, locsolóverssel kell kiérdemelni a jutalmul járó piros tojást. tovább»

DA 6000 W páraelszívó a nappaliba

A Miele új, DA 6000 W típusú páraelszívója visszafogottan húzódik meg a bútorban illetve a falban, ha a készüléket éppen nem használjuk. Ehhez 40 cm-es beépítési mélységre van szükség. Bekapcsolt állapotban a szívóernyő a falból kinyílik, kikapcsoláskor pedig ismét függőleges pozícióba áll vissza. tovább»

Környezetvédelmi díjat nyert a Porszívók a tengerből projekt

Az Electrolux és a Porszívók a tengerből projekt nyerte el a Keep Norway Clean (Norvégia tisztaságáért) szervezet Gullklypa (Arany Kézfogás) díját. A kitüntetést, 2004 óta, minden évben azok a vállalatok és szervezetek kapják, amelyek bizonyították rendkívüli elkötelezettségüket a helyi környezetvédelem iránt. tovább»

Ízlések és kávék

A kávé különböző aromavilágainak felfedezése
Édes vagy száraz, testes vörös, könnyű fehér vagy netán egy különleges rosé a kedvenc pincészetünkből? Borok esetében a legtöbben már rutinosan döntünk, de kevesen tudják, hogy a szakértőknek köszönhetően kávét is hasonló körültekintéssel választhatunk. A Nespresso tapasztalatai szerint a magyarok leginkább a karakteres, intenzív aromákat kedvelik, de a virágos-gyümölcsös és a kiegyensúlyozott aromavilágú kávéőrleményekért is sokan rajonganak. tovább»

Electrolux Design Lab 2011 Intelligens mobilitás

Idő, kényelem, irányítás és szabadság. Ezek az intelligens mobilitás ismérvei. Hogyan valósítható meg ez, az otthonokban és az otthonokon kívül? Erre a kérdésre várja a választ az Electrolux, kilencedik alkalommal kiírt, nemzetközi háztartási készüléktervező versenyén. tovább»

A kerekded idomok diadala

Lekerekített formájú MAX mikrosütő a Whirlpooltól
A természetben és a művészetben a kör talán a legtökéletesebb geometriai forma. Gondoljunk csak a jin-jang jel egymást körré kiegészítő, teljességet megjelenítő szimbólumára. A kerék feltalálása óta pedig az emberiség azt is megtapasztalhatta, hogy a köralak nemcsak szép, hanem olyan erő rejlik benne, ami az életet sokkal könnyebbé teszi. Ezt a tudást hasznosította a Whirlpool, amikor először lépett a piacra lekerekített formájú MAX mikrohullámú sütőjével. A mikrók szögletes, dobozszerű formavilágával szakító MAX mikró újszerű és stílusos megjelenése ugyanakkor lehetővé teszi a helytakarékos sarokelhelyezést is. tovább»

Tante Fanny - a friss tészták szakértője

Gyorsan - frisset, finomat az asztalra. Tante Fanny friss tésztáival pillanatok alatt házi készítésű finomságokat varázsolhat szeretteinek - mintha csak a nagymamája készítette volna. A kinyújtott, sütésre kész, sütőpapírra feltekert friss tészta csak az Ön kreativitására vár. tovább»KÖNYVAJÁNLÓ
Testreszabott konyha
Konyhatervezés az ergonómia jegyében

Az ergonomikus konyhában a berendezés "minden porcikája" a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt. tovább»

Kedvcsináló szakácskönyv
avagy: mi a fene az a rántás?

A Kedvcsináló szakácskönyv nem csak azért különleges, mert kezdőknek szól, vagy mert stílusával mosolyt varázsol az arcokra, hanem azért is, mert névre szóló borító is rendelhető hozzá. Így válik a könyv valóban az olvasó sajátjává, vagy igazán személyes ajándékká. tovább»
cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum