Konyhaweb

Narancsos kacsa
  • Hozzávalók:

    1 pecsenyekacsa

    fehér bors
    4 narancs
    2 ek cukor
    1 dl gyenge borecet
    1 dl fehérbor
    1 ek liszt
    1/2 dl pezsgő
    olaj

  • Elkészítés:

    A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, forró olajjal megöntözzük, fedő alatt puhára pároljuk, majd forró sütőben pirosra sütjük.
    Egy narancsot meghámozunk és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, a narancshéjat, két narancs levét, a bort és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk a narancsos mártással és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgővel.
    A közben elkészült kacsa levéről lemerjük a zsírt és a pecsenye levét is a mártásba öntjük.
    A kacsát feldarabolva elrendezzük egy előmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá.

    tipp!
    Párolt vajas zöldborsóval és burgonyakrokettel körítjük.

Értékelje a receptet: (5.0)
Húsok
Karácsonyi receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum