Konyhaweb

Fűszeres halsült
  • Hozzávalók:

    1 db 2 kg-os hal
    bazsalikom lehetőleg ne szárított)
    petrezselyem (lehetőleg ne szárított)
    bors

    zsálya
    1 egész citrom leve
    2-3 db lilahagyma
    0,5 kg burgonya
    olaj
    vaj

  • Elkészítés:

    A halat tisztítsuk meg, fejét, farkát ne vágjuk le, belsejét dobjuk ki. A hal mindkét oldalát ferdén vágjuk be több helyen és alaposan sózzuk, borsozzuk. A zöld fűszernövényeket kicsit törjük meg így az ízek jobban érvényesülnek. A hal belsejébe töltsünk zöld bazsalikomot, petrezselymet, hagymát karikákra vágva. Vágjunk akkora alufóliát ami legalább 4-szer köbeéri a halat. Hajtsuk félbe a fóliát és tegyük rá a felszeletelt burgonyát, hagymát. Erre fektessük rá a megtöltött halat és öntsünk rá olivaolajat. Vajdarabkákat helyezzünk rá. Alaposan csomagoljuk be a halat a fóliába és hagyjuk helyet a keletkező szaftnak.
    Kb. 20 percre helyezzük a halat a sütőbe.
    A halat tálaljuk kapros újburgonyával.

a receptet küldte: Vadadi Veronika

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum