Konyhaweb

Mandulás sütemény
  • Hozzávalók:

    A tésztához
    70 g nyers marcipán
    6 tojássárgája
    40 g porcukor
    2 evőkanál víz
    egy fél citrom reszelt héja
    15 g liszt
    15 g étkezési keményítő
    6 tojásfehérje
    100 g kristálycukor
    100 g liszt
    100 g darált mandula
    2 evőkanál olaj
    A díszítéshez
    vaj és liszt a forma kikenéséhez
    50 g pörkölt mandula
    vanillincukor

  • Elkészítés:

    A marcipánt két tojássárgájával simára keverjük, és a maradék tojássárgákkal, a porcukorral, a vízzel, a reszelt citromhéjjal, a liszttel és az étkezési keményítővel habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és tovább verjük. Az egészet hozzáadjuk a marcipános masszához. Végül hozzákeverjük a lisztet, a mandulát és az olajat. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük, és vastagon megszórjuk a pörkölt mandulával. 170 fokon kb. 50 percig sütjük.
    Kihülés után a tortát vanillincukorral megszórjuk.

a receptet küldte: Nemes Nóra

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum