Konyhaweb

Rakott alma
  • Hozzávalók:

    150 g liszt
    2 tojássárgája
    egy csipetnyi só
    80 g méz
    1/4 liter tej
    2 tojásfehérje
    4-5 közepes nagyságú alma
    50 g vaj
    fél tasak fahéjas porcukor

  • Elkészítés:

    A lisztet a tojássárgákkal, a sóval, a mézzel és a tejjel elkeverjük. A tésztát legalább fél órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét felverjük és a masszához adjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, elfelezzük és bevagdossuk. A vajat egy tepsiben felmelegítjük, az almákat beleállítjuk és néhány percre a forró sütőbe óvatosan széthuzogatjuk, majd az egészet 190 fokon kb 30 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk. Hidegen tálaljuk.

a receptet küldte: Nemes Nóra

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek
Mézes receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum