Konyhaweb

Gombás mártás húsokhoz
  • Hozzávalók:

    3 ek. vaj
    0,5 kg szeletelt champignon gomba
    2 fej finomra vágott hagyma
    2 szál finomra vágott petrezselyem
    1 kiskanál szurokfû
    1 pohár száraz fehérbor
    1,5 pohár marhahúslé
    2 ek. sûritett paradicsom
    1,5 ek. kukoricaliszt
    3 ek. hidegviz
    3 ek. zsiros tejföl

    bors

  • Elkészítés:

    Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurokfüvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, igy nagy lángon 4 percig főzzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig főzzük. Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vizzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig főzzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is.
    Húsokkal tálaljuk.

a receptet küldte: Egeresi Enikő

Értékelje a receptet: (2.0)
Mártások, szószok, öntetek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum