Konyhaweb

Vinaigrette mártás II.
  • Hozzávalók:

    1 tojássárgája
    1 evőkanál Dijoni mustár
    1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1 fej finomra vágott vöröshagyma
    1 dl borecet
    1 dl (oliva)olaj
    néhány csepp citromlé

    bors

  • Elkészítés:

    A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, hozzáadjuk a petrezselymet, hagymát, ecetet. Sózuk, borsozzuk, majd habverővel jól elkeverjük, folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olajat, rácsepegtetjük a citromlevet, majd ízesitjük; a mártásnak sûrûnek kell lennie. Salátára öntjük. 3 napig lehet hûtőben tárolni.

a receptet küldte: Egeresi Enikő

Értékelje a receptet: (0.0)
Mártások, szószok, öntetek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum