konyhaweb - receptek a tökéletes konyhához
Almás, túrós béles
  • Hozzávalók:

    Tésztához
    1 doboz tejföl
    1 doboz zsír
    1 doboz cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    ˝ csomag sütőpor
    1 csomag szárított élesztő
    + amennyi lisztet felvesz
    Töltelékhez
    1 kg alma
    búzadara
    ízlés szerint cukor
    fahéj

  • Elkészítés:

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket.
    Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (ez azért kell, hogy jól feligya a levét), és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszúrkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.
    Lehet egyébként túróval is tölteni, mert úgy is nagyon finom.

a receptet küldte: Énekes Béla

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

copyright © 2000-2001 konyhaweb, netADmin Kft.
forrás: http://www.konyhaweb.hu/recept