Konyhaweb

Cseresznyés pite
  • Hozzávalók:

    A tésztához
    50 dkg finomliszt
    20 dkg kristálycukor
    2 dl tejföl
    1 egész tojás + 1 tojássárgája
    1 teáskanál sütőpor
    csipetnyi só
    A töltelékhez
    1 kg cseresznye
    5 dkg darált dió
    15 dkg kristálycukor
    2 evőkanál zsemlemorzsa
    a tetejére 1 tojás

  • Elkészítés:

    A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk, majd sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle, és két-három órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük. A cseresznyét kimagozzuk. A nagyobbik cipót kinyújtjuk, és a tepsit kibéleljük vele. Rászórjuk a dióval elkevert zsemlemorzsát, majd ráterítjük a cseresznyét. Erre cukrot szórunk és a másik fél kinyújtott tésztával befedjük. Kicsit rányomkodjuk a gyümölcsre, majd egy felvert tojással megkenjük a tetejét. Villával megszurkáljuk és előmelegített, forró sütőbe téve 10 percig közepes lángon sütjük, ezután a lángot mérsékeljük és aranybarnára sütjük.
    Csak teljes kihűlése után vágjuk kockákra. A tetejét porcukorral elkevert darált dióval meghinthetjük.

a receptet küldte: Nemes Nóra

Értékelje a receptet: (1.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum