Konyhaweb

Brazil csirke
  • Hozzávalók:

    1 db 1,5 kg-os csirke
    2 gerezd fokhagyma
    2 ek őrölt koriander
    ˝ citrom leve
    1 kk chilipor
    1 ek méz
    10 dkg kesudió (vagy földimogyoró)
    2 ek őrölt koriander
    1 ek cukor
    1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel
    leforrázva, majd átszűrve)
    ˝ citrom leve
    2 dl tyúkhúsleves kockából
    2 gerezd fokhagyma
    1 cs petrezselyemzöld
    1 db chilipaprika
    1 fej kisebb vöröshagyma
    20 dkg sampinyon
    20 dkg paradicsom
    20 dkg mini kukorica
    1 ek kókusztej

  • Elkészítés:

    Vágja négyfelé a csirkét. A fokhagymát nyomja szét, majd keverje össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel.
    Helyezze a csirkedarabokat egy tálba, és borítsa be az előzőleg elkészített páccal. Legalább négy órát hagyja állni,de időnként forgassa meg. Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütőjét állítsa a 2. fokozatra). Kaparja le a pácot a csirkedarabokról, ezután kenje be mézzel. A tálat helyezze a sütő középső rácsára - 30-40 percig süsse a húst.
    Míg a hús sül, turmixolja össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adja hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Melegítse fel. Nyomja át a fokhagymát, a petrezselymet mossa meg, vágja apróra, mindkettőt keverje a mártáshoz. A chilipaprikát karikázza fel, és csak tálaláskor szórja a tányérra.
    A vegyeszöldség-körethez vágja apróra a hagymát, szeletelje fel a gombát és a paradicsomot. A serpenyőben felmelegített kókusztejben párolja meg a hagymát. Keverje hozzá a gombát és a kukoricát, majd párolja még 4 percig. Végül adja hozzá a paradicsomszeleteket, forrósítsa össze, és máris kész.
    A megsült húsokat helyezze egy-egy tányérra, öntse köréjük a mártást, ízlésesen helyezze mellé a köretet.
    Citromkarikákkal díszítse.

a receptet küldte: Nemes Nóra

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok
Mézes receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum