Konyhaweb

Diós béles
  • Hozzávalók:

    Tészta
    30 dkg liszt
    1 csg sütőporral elkeverve
    3 dkg cukor
    1 tojás
    12 dkg zsír
    Töltelék
    baracklekvár
    10 dkg porcukor
    1 csg vaníliás cukor
    15 dkg darált dió
    1 evőkanál rum
    2 tojás

  • Elkészítés:

    A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a keményre vert habot.
    Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után négyszögletesre vágjuk.

a receptet küldte: Énekes Béla

Értékelje a receptet: (5.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum