Konyhaweb

Bodzaszörp
  • Hozzávalók:

    35-40 db. virágzó bodzatányér (nem tetves!)
    2 liter víz
    3 kg kristálycukor
    10 dkg citromsav
    1 egész citrom
    1 mokkáskanál Na-benzoát
    (Ez a mennyiség 5 liter szörp készítéséhez elegendő.)

  • Elkészítés:

    A vizet a cukorral összekeverem, hozzáadom a citromsavat és a Na-benzoátot, majd beleteszem a bodzavirágokat (megmosni nem szabad őket). A citromot felszeletelem és hozzáadom a többihez. Végül az egészet öszekeverem, egy hétig állni hagyom, néha megkevergetem. Egy hét múlva (amikor a cukor teljesen elolvadt) leszûröm. Vízzel higítva fogyasztható, sokáig eláll.

a receptet küldte: Hoffer Edina

Értékelje a receptet: (0.0)
Koktélok, szörpök, italok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum