Konyhaweb

Sajtos karfiol
  • Hozzávalók:

    1 fej karfiol
    20 dkg reszelt sajt
    2 tojássárgája
    3 dkg vaj
    3 dkg liszt
    3 dl tej
    1 dl tejszín

    bors
    szerecsendió

  • Elkészítés:

    A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha.
    Ha megfőtt hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
    A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és apránként hozzákeverjük a tejet, sóval, borssal, kevés szerecsendivóval ízesítjük, majd ismét a tűzre tesszük és összefőzzük.
    Ismét lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a reszelt sajt felét és a tojások sárgáját. Állandóan kevergetve kihűtjük.
    Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntünk egy kevés szószt, és a karfiolokat ebbe fektetjük. A tetejére öntjük a maradék mártást, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és előmelegített sütőben (180°C) addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.


Értékelje a receptet: (0.0)
Vegetáriánusoknak

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum