Konyhaweb

Erdélyi rakott káposzta
  • Hozzávalók:

    savanyított káposzta
    vöröshagyma
    főtt tojás
    lángolt kolbász
    főtt rizs
    szalonna
    tejföl
    olaj
    pirospaprika enyhén csipős

    bors
    30-40 dkg sertés-, vagy marhahúsból pörkölt

  • Elkészítés:

    A savanyú káposztát a vöröshagymával kicsit megpárolom, pirospaprikával megszóróm.
    4-5 tojást megfőzünk keményre, hülni hagyjuk. A rizst is elkészítjük a szokásos módon.
    A kolbászt felszeljük.
    Egy jénai tál alját kirakjuk a szalonna szeletekkel, erre kerül a káposzta, a rizs, a pörkölt, a főtt tojás és a kolbász. Ezt addig ismételjük amíg van hozzávaló. A tetejére káposzta, tejföl, végül szalonna kerül.
    20-25 percre a sütőbe tesszük.

a receptet küldte: Knyihár Erika

Értékelje a receptet: (2.0)
Egyszerű ételek, egytálételek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum