Konyhaweb

Aranyló tyúkhúsleves
  • Hozzávalók:

    1 kisebb tyúk
    4-5 szál sárgarépa
    3-4 szál petrezselyemgyökér
    1 darabka zeller
    1 darabka karalábé vagy karfiol
    1 kisebb fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    1 paradicsom
    1 zöldpaprika
    1 szem burgonya

    zöldbors
    fekete bors (szemes)
    néhány szem köménymag

  • Elkészítés:

    A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk.
    A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni.
    Ha a víz felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket.
    Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 3 óra).
    A levest leszűrjük és csigatésztát vagy cérnametéltet főzünk bele.


Értékelje a receptet: (5.0)
Levesek
Karácsonyi receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum