Konyhaweb

Mexikói csirkemell
  • Hozzávalók:

    4 kisebb kicsontozott csirkemell
    4 gerezd fokhagyma
    5 cl félszáraz fehérbor
    30 g margarin vagy vaj
    1 kis fej hagyma
    1 kis csípős cseresznyepaprika
    10 dkg paradicsompüré
    1 db piroshúsú paprika
    25 dkg főtt csemegekukorica
    25 dkg vesebab

    bors
    olaj

  • Elkészítés:

    A fél melleket leöblítjük, szárazra dörgöljük, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 ek olajat, beletesszük a szétnyomkodott fokhagymát, beletesszük a húsdarabokat és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A hús alá öntjük a bort, erős tűzön saját levében 15 percig puhára pároljuk. Közben a margarinban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a csípős paprikát, paradicsompürét és 1,5 dl vizet, jól összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    A paprikát apróra felkockázzuk, a kukoricát és a babot leszűrjük, mindhármat a kész mellekhez adjuk, jól összeforrósítjuk.
    A húst előmelegített tálra rendezzük, köré szedjük a köretet és bevonjuk a csípős mártással. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel.

a receptet küldte: Czeglédi Tünde

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum