Konyhaweb

Fokhagymás ponty
  • Hozzávalók:

    1 kg ponty
    10 dkg margarin
    4-5 gerezd fokhagyma
    1 csokor petrezselyemzöld
    1 csokor zellerzöld

    bors
    paprika
    liszt
    kevés citromlé
    2 dl tejföl

  • Elkészítés:

    A margarint 2-3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zöldekkel, sóval, borssal és citromlével simára keverjük. A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna), és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá. Kb. 1/2 órán át sütőben sütjük. Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
    Sós burgonyával kínáljuk.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum