Konyhaweb

Sárgarépagolyók
  • Hozzávalók:

    25 dkg sárgarépa
    20 dkg cukor
    1/2 citrom leve
    1 narancs reszelt héja
    5 dkg darált dió

  • Elkészítés:

    A sárgarépát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt narancshéjat, pici vizet. Közepes tûznél pároljuk, amíg a leve el nem fő. A tûzről levéve hozzákeverjük a darált diót. Ha már kissé kihûlt, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, kristálycukorban megforgatjuk, száraz helyre rakjuk. Sokáig eláll.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva

Értékelje a receptet: (0.0)
Vegetáriánusoknak

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum