Konyhaweb

Zöldbab-curry
  • Hozzávalók:

    50 dkg zöldbab
    1 kis fej hagyma
    2 szem krumpli
    1 tk citromlé
    1/4 tk őrölt gyömbér
    2 szem paradicsom
    2 tk vaj
    1 tk kurkuma
    2 tk currypor

  • Elkészítés:

    A babot megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A vajat felforrósítjuk a finomra vágott hagymát megpirítjuk.
    Megszórjuk a gyömbérrel, a kurkumával és a sóval, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott és darabolt paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot és a kis kockákra vágott krumplit. Fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket. A főzési idő befejezte előtt 5-10 perccel adjuk hozzá a curryt, és citromlével ízesítjük.
    Fehérkenyérrel kínáljuk.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva

Értékelje a receptet: (0.0)
Vegetáriánusoknak

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum