konyhaweb - receptek a tökéletes konyhához
Meggyfelfújt
  • Hozzávalók:

    50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
    50 dkg túró
    2 tojás sárgája
    4 tojás fehérje
    2 e.kanál cukor
    4 e.kanál mazsola
    1 vaníliarúd
    1,25 dl tej
    1 t.kanál étkezési keményítő
    csipetnyi só
    porcukor

  • Elkészítés:

    A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
    Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben. A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval. A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk. A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük. Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát. A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

copyright © 2000-2001 konyhaweb, netADmin Kft.
forrás: http://www.konyhaweb.hu/recept