Konyhaweb

Borjúrolád pikáns töltelékkel
  • Hozzávalók:

    50 g hosszú szemű rizs
    1 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    4 ek vaj
    2 ek tört mandula
    1 cs fahéj
    1 cs kardamomi
    1 cs gyömbér
    ¼ kk fehérbors
    50 g mazsola
    50 g szárított sárgabarack
    200 g darált hús borjúból
    4 szelet kb 125 g-os felsál
    kevés liszt
    ¼ l húsleves

  • Elkészítés:

    A rizst ¼ l vízben megpároljuk, és szitán lecsurgatjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál vajban megpuhítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rizst, a mandulát, a fűszereket, a mazsolát és a felaprított sárgabarackot. Az így kapott rizses masszát és a darált húst jól elkeverjük. A tölteléket a hússzeletekre tesszük és felcsavarjuk. A roládot megkötjük és lisztben megforgatjuk. 2 evőkanál vajat felolvasztunk, és a roládot minden oldalán megpirítjuk. Forró húslét öntünk rá, és fedő alatt pároljuk. Ha elkészült, a madzagot levesszük, a roládokat előmelegített tálra tesszük.
    A mártást még rövid ideig főzzük, majd megfűszerezzük.

a receptet küldte: Friedmann Renáta

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum