Konyhaweb

Csokitorta á la Cintia
  • Hozzávalók:

    /kb. 26 cm átmérőjű tortaformához/
    8 tojásból sütött kakaós piskótalap
    1/2 l Hullala /növényi tejszínhab/
    1/2 l más tejszín
    ízlés szerint csoki (kb. 20-30 dkg tortabevonó)
    ezeket felforralom, es lehűtöm (tapasztalat szerint az a
    jó, ha 1 napot hül előtte)
    1/4 liter tejjel megfőzök egy csokis pudingport

  • Elkészítés:

    A tortalapot ketté vágom. Az alsó lapot megkenem lekvárral (legjobb itt valami savanykásabb lekvár - szilva, ribizli, bodzazselé, az eddig kipróbált), majd megkenem a pudinggal, rá a felvert tejszínes krém, tortalap.
    (a krémből marad még, de az a jó) felforralt sárgabarack lekvárral megkenem, tortabevonóval bevonom. Hagyom megdermedni, majd feldíszítem a tejszínes krémmel, mentalevéllel és mentalevélre kent csokilevéllel körberakom, és a tetejét porcukorral megszórom. (nagyon szép így 3 színnel) Amikor tálalom, akkor 1 szeletet a tányérra teszek, bőven megszórom porcukorral (a tányérra is mehet a cukorból, sőt mennie is kell bőven) és ízlés szerint még egy kis rózsa mehet a tányérra a krémből, bele mentalevél, és így tálalom.

a receptet küldte: Guber Zsuzsanna

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum