Konyhaweb

Nizzai pizza
  • Hozzávalók:

    Pizza alap
    1 kis fej karfiol
    3 paradicsom
    2 kis fej hagyma
    10-12 szem fekete, magozott olajbogyó
    1 gerezd fokhagyma
    4 e.kanál olívaolaj

    bors
    provenszi fűszerkeverék
    reszelt sajt

  • Elkészítés:

    A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a héjazott, nyolcba vágott paradicsomokat.
    Lassú tűznél, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítve, mártássá főzzük. A pizza alapokat megkenjük a mártással, elosztjuk rajta a karfiolt és a darabolt olajbogyót. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
    Forró sütőben sajtpirulásig sütjük.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva

Értékelje a receptet: (3.5)
Tészták

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum