Konyhaweb

Paprikás meglepetés
  • Hozzávalók:

    Sertés vagy borjúpaprikás 50 dkg húsból
    1 kg burgonya
    1,5 dl tej
    5 dkg vaj

    15 dkg reszelt trapista sajt

  • Elkészítés:

    A sertés vagy borjúhúsból a szokásos módon paprikást készítünk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt akkor a levét leszürjük és összetörjük, tejjel és a vajjal simára keverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a burgonyapürének a felét.
    Rámerjük a pörköltet (ne legyen sok leve a húsnak) majd a burgonyapüré másik felét is rásimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a sajt ropogós nem lesz. (a sajt ne égjen meg, mert megkeseredik)
a receptet küldte: Budainé Kiss Katalin

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum