Konyhaweb

Diós kifli
  • Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    25 dkg margarin
    csöpp só
    2 dl tejföl
    4 tojás sárgája

    Krém
    10-25 dkg dió
    15 dkg cukor
    1 evőkanál baracklekvár
    4 tojás habja

  • Elkészítés:

    A tésztához valókat összegyúrjuk és 4 cipót formálunk.
    Téglalap alakúra kinyújtjuk, olvasztott margarinnal megkenjük (az eredeti recept zsírt ír), és feltekerjük.
    Tálcára tesszük , 1 napig a hűtőben pihentetjük. Hűtőből kivéve a tekercseket 1,5 cm-es darabokra vágjuk, lapjára állítjuk, kisodorjuk és megtöltjük. A töltelékhez a diót, cukrot 1 dl vízzel felfőzzük, a baracklekvárral és a tojások habjával összekeverjük. Forró sütőben sütjük, ha kihűlt, porcukorba forgatjuk.

a receptet küldte: Guber Zsuzsanna

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum