Konyhaweb

Mákos torta
  • Hozzávalók:

    22 dkg cukor
    6 dkg vaj
    2 tojás
    1 csomag vaniliás cukor
    citromlé
    15 dkg darált mák
    22 dkg liszt
    1/2 csomag sütőpor
    6 evőkanál tej
    pikáns lekvár
    fél dl rum

    máz
    15 dkg porcukor
    8 dkg csokoládé
    3-4 evőkanál forró víz

  • Elkészítés:

    A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a darált mákot, azután a citromlevet majd a sütőporral elkevert lisztet. Mindezt jól kikeverjük és kikent, lisztezett formában megsütjük. Lassan, közepes hőfokon süssük. Ha kihűlt akkor a tésztát kettévágjuk, rummal meglocsoljuk, lekvárral megkenjük és a csokimázzal az egészet bevonjuk.
    A porcukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval jól kikeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük és megszárítjuk.

a receptet küldte: Budainé Kiss Katalin

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum