Konyhaweb

Korhely halászlé
  • Hozzávalók:

    1,5 kg ponty
    20 dkg vöröshagyma
    késhegynyi pirospaprika

    törött bors
    4 babérlevél
    tejföl
    2 karika citrom
    citromlé

  • Elkészítés:

    A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óráig főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát és további fél órai főzés után az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszereket meg a szálkátlanított halszeleteket és 10 percig nagyon lassan forraljuk. Bőven megtejfölözzük, pár csepp citromlével, citromkarikával ízesítve tálaljuk.

a receptet küldte: Friedmann Renáta

Értékelje a receptet: (0.0)
Levesek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum