Konyhaweb

Szilveszteri diótorta
  • Hozzávalók:

    a tésztához
    20 dkg margarin
    20 dkg dió
    20 dkg porcukor
    a krémhez
    két púpozott evőkanál kakaópor
    két púpozott evőkanál cukor
    két evőkanál tej
    10 dkg vaj
    egy evőkanál rum
    a tetejére citrommáz

  • Elkészítés:

    A tésztához valókat összegyúrjuk, és a nagy gáztepsi hátsófelére simítva megsütjük. Ha kihűlt, óvatosan lecsúsztatjuk róla, mert könnyen törik, és három lapba vágjuk. A kakaóport a cukorral meg a tejjel jó sűrűre főzzük, a tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig keverjük, amíg ki nem hűlt. A két alsó lapot ezzel a krémmel megkenjük, a tetejét pedig citrommázzal vonjuk be.
    Mindig a fogyasztás előtt pár nappal készítsük el.

a receptet küldte: Friedmann Renáta

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum