Konyhaweb

Spárgakrémleves
  • Hozzávalók:

    500 g spárga
    30 g vaj
    1,5 dl tejszín
    1 tojássárgája
    30 g liszt
    4 dl víz
    1 szárnyas-húsleves kocka
    3 dl tej

    cukor
    citromlé

  • Elkészítés:

    A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne. Leszűrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön főzzük sós-cukros vízben.
    A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás). A tűzről levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük. A spárgalevest, - valamint a hozzá szűrt spárgafej főzőlevet - ezzel besűrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk.
    Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.

a receptet küldte: Nemes Nóra

Értékelje a receptet: (0.0)
Levesek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum