Konyhaweb

Budapest ragu
  • Hozzávalók:

    1,8 kg bélszín
    20 dkg zsír
    15 dkg füstölt szalonna
    25 dkg szárnyasmáj (libamáj)
    20 dkg gomba
    20 dkg vöröshagyma
    20 dkg fűszerpaprika
    40 dkg sertéscsont

    25 dkg zöldpaprika
    15 dkg paradicsom
    10 dkg zöldborsó
    5 adag párolt rizs
    5 adag rácsos burgonya

  • Elkészítés:

    Pörkölt alapot készítünk, amelyhez egy kevés paradicsompürét, sót, apróra darabolt sertéscsontot adunk, és lassan főzzük.
    Fél óra múlva a csontokat kiemeljük. A pörköltlét szitán áttörjük. A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a szárnyasmájat. A Budapest-ragu jelleget adó anyagait állandó keverés közben gyorsan lepirítjuk. Ha szükséges, a pörköltlevet beforraljuk. A pörköltlevet a raguhoz öntjük. Sóval ízesítjük és jól összeforraljuk.

a receptet küldte: Hajnal Melinda

Értékelje a receptet: (5.0)
Egyszerű ételek, egytálételek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum