Konyhaweb

Boros narancskrémtorta
  • Hozzávalók:

    1 sárga kerek piskótalap (lehet készen vásárolt is)
    3db nagyobb narancs
    3 egész tojás
    15 dkg porcukor
    1 dl édes fehér bor
    15 dkg margarin
    2 dl tejszín
    csipetnyi só
    1 teáskanál liszt

  • Elkészítés:

    Egy narancs héját lereszelem, de ügyelek arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkező esetben keserűvé válhat. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, mejd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm. Ezután a margarint is hozzáadva, hagyom kihülni. Habosra keverem, és hozzáadom 2 narancs kis kockára vágott húsát. A piskótát három lapba vágom és a lapokat megkenem a narancsos krémmel, majd a felsőt ráborítva, bevonom a keményre vert tejszínhabbal. A harmadik narancsot pedig díszítésre használom a torta tetején.

a receptet küldte: Mándoki Gabriella

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum