Konyhaweb

Foszlós kakaóskalács
  • Hozzávalók:

    50 dkg sima liszt
    4 dkg cukor
    5 dkg vaj vagy margarin
    4 dl tej
    2 dkg élesztő
    1 csipet só
    3 ek kakaópor
    6 ek cukor

  • Elkészítés:

    Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, 1 kávéskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel kovászt készítünk és langyos helyre tesszük.
    A maradék langyos tejben feloldjuk a cukrot és a sót.
    A megszitált lisztet a kovásszal, a tejjel és a megolvasztott margarinnal jól összedolgozzuk és kb. 20 percig dagasztjuk.
    A tésztát a tálból kiemeljük, a tál oldalát és alját meglisztezzük, majd a visszahelyezett tészta tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük, míg háromszorosára nő.
    Lisztezett deszkára borítva három egyforma nagyságú részre vágjuk és kb. 15 cm széles és 50 cm hosszú téglalapokká nyújtjuk ki az egyes darabokat.
    A töltelékhez a kakaóport a cukorral elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető, de nem túl folyékony masszát kapjunk.
    Az egyes téglalapok közepét megkenjük a kakaós masszával.
    Széleiket megkenjük olvasztott margarinnal, és lazán összetekerjük a tésztacsíkokat. Ügyeljünk arra, hogy a széleket jól nyomkodjuk össze, különben a kakaó sütés közben kifolyik.
    A három tekercset tegyük egymás mellé és lazán fonjuk össze az ágait.
    Kivajazott sütőlapon még fél órát kelesztjük. A tetejét megkenjük kevés porcukorral összekevert tojással, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon készre sütjük.


Értékelje a receptet: (5.0)
Sütemények, édességek
Karácsonyi receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum