Konyhaweb

Gesztenyés pulyka
  • Hozzávalók:

    1 pulyka
    1 kg gesztenye
    25 dkg sovány sertéscomb darálva
    2 zsemle
    2 tojás
    1 dl tejföl
    10 dkg füstölt szalonna
    kevés olaj

    bors
    kevés tej

  • Elkészítés:

    A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
    A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
    Az így előkészített gesztenyemasszázoz hozzáadjuk a darált húst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot.
    Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetűzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával.
    Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
    Tálaláskor a hasüregben levő tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük.

    tipp!
    Almapürét kínálunk hozzá.

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok
Karácsonyi receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum