konyhaweb - receptek a tökéletes konyhához
Korhelyleves
  • Hozzávalók:

    1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász
    ˝ kg savanyú káposzta
    1 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    2 ek olaj
    1 ek liszt

    pirospaprika
    szemes bors
    1 dl tejföl

  • Elkészítés:

    A csülköt 1 liter vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, kivesszük a vízből és kockákra vágjuk.
    Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és a csülök főzővizével felengedjük. (Ha kolbásszal készítjük, egy liter vízzel engedjük fel.) Beletesszük a savanyú káposztát, és ha szükséges még öntünk hozzá vizet.
    Beletesszük a fokhagymát, a felkockázott csülökhúst, sózzuk, borsozzuk. (Ha kolbásszal készítjük, a felkarikázott kolbászt adjuk hozzá.) Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.
    Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.


Értékelje a receptet: (0.0)
Levesek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

copyright © 2000-2001 konyhaweb, netADmin Kft.
forrás: http://www.konyhaweb.hu/recept