konyhaweb - receptek a tökéletes konyhához
Rántott töltött zsemle
  • Hozzávalók:

    4 személy részére
    4 db zsemle
    20 dkg gomba
    1 fej vöröshagyma
    6 db tojás
    petrezselyemzöld
    olaj

    bors
    zsemlemorzsa

  • Elkészítés:

    A zsemléknek levágjuk a kalapját és kivájjuk a belsejét.
    Tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük.
    Közben kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, az apró kockákra vágott gombát rátesszük, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
    Később a fedőt levéve elfőzzük a levét, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
    Az így kapott "tölteléket" a zsemlkébe halmozzuk, a tetejükre egy-egy nyers tojást ütünk és a sütőben addig sütjük, amíg a tojások meg nem dermednek.
    Tartalmas levesek után főételnek is beillik.

a receptet küldte: Viragh Angela

Értékelje a receptet: (0.0)
Előételek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

copyright © 2000-2001 konyhaweb, netADmin Kft.
forrás: http://www.konyhaweb.hu/recept