Konyhaweb

Sajtos zeller párizsiasan
  • Hozzávalók:

    2 db közepes nagyságú zellergumó
    10 dkg vaj
    2 dl tejföl
    4 tojás
    10 dkg reszelt sajt
    10 dkg zsemlemorzsa

    törött bors

  • Elkészítés:

    A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük.
    A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
    A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk.
    Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
    Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.


Értékelje a receptet: (4.0)
Egyszerű ételek, egytálételek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum