Konyhaweb

Túró rudi
  • Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    2 ek porcukor
    10 dkg vaj
    2 ek kakaópor
    1 tojás sárgája
    1 késhegynyi szódabikarbóna
    2 ek tejföl

    A töltelékhez
    1 kg túró
    4 db tojás sárgája
    24 dkg porcukor
    3 ek gríz
    5 tojás fehérje
    2 ek cukor
    2 cs vaníliás cukor

  • Elkészítés:

    A tésztához valókat összegyúrjuk és két részre osztjuk.
    vékonyra nyújtjuk és egy-egy őzgerinc formát kibélelünk vele úgy, hogy a formán túlnyúljon, hogy a belekerülő tölteléket be tudjuk takarni a tésztával.
    A túrót áttörjük és a tojások sárgájával, a porcukorral és a grízzel összedolgozzuk. A tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, hogy ne törjön össze, a túróhoz keverjük.
    Beletöntjük az őzgerinc formákba, és a kilógó tésztát ráhajtjuk.
    Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni, mert a meleg túró szétfolyik.
    Ha kihűlt tálra tesszük, és tortabevonót olvasztunk rá.


Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek
Húsvétra ajánljuk

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum