Konyhaweb

Hortobágyi húsos gombóc
  • Hozzávalók:

    pörkölt kb 30 dkg sertéshúsból
    1 dl tejföl

    bors
    1 kg burgonya
    1 tojás
    liszt

  • Elkészítés:

    A szokásos módon pörköltet készítünk sertéshúsból. Ha elkészült, átszûrjük, és a húst ledaráljuk. A húsmasszához adunk egy kis tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzünk. Leöntjük róla a vizet, jól lecsepegtetjük, majd gyúródeszkára terítjük és hagyjuk hûlni. Ha kihûlt áttörjük, adunk hozzá 1 tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tészta legyen.
    Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy kockákra vágjuk.
    Mindegyik közepébe rakunk 1-1 kiskanálnyi húsmasszát, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk. Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a gombócok a felszínre jönnek. A megmaradt pörköltszaftot besûrítjük kevés liszttel elkevert tejföllel, majd a kifőtt gombócokat belerakjuk, mégegyszer átforraljuk.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva

Értékelje a receptet: (4.0)
Egyszerű ételek, egytálételek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum