Konyhaweb

Indián lepény
  • Hozzávalók:

    4 tojás
    4 ek cukor
    4 ek liszt
    ˝ csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    6 tojásfehérje
    28 dkg kristálycukor
    4-5 ek víz

  • Elkészítés:

    4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evőkanál lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
    Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben megsütjük.
    6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evőkanál vízből szirupot főzünk és beleteszünk egy fél szál vanilia rudat. A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük. Eddig tűzön, most gőz fölött verjük tovább. Addig verjük amíg a habüsthöz tapadni nem kezd. A piskótára öntjük egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.

a receptet küldte: Budainé Kiss Katalin

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum