Konyhaweb

Mascarpone-eper fagylalt
  • Hozzávalók:

    50 dkg földieper
    10 dkg porcukor
    2 cs vaníliás cukor
    1 ek citromlé
    50 dkg mascarpone sajt
    125 ml tejszín

  • Elkészítés:

    A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk.
    A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk.
    Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

    tipp!
    Ha nincs fagylaltgépe, mélyhűtőben is elkészítheti a fagylaltot. Ekkor tízpercenként keverje jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum