Konyhaweb

Bazsalikomos olaj
  • Hozzávalók:

    1 cs bazsalikom
    5 dl hidegen sajtolt olívaolaj

  • Elkészítés:

    A bazsalikomot leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk és egy tiszta, zárható üvegbe tesszük. Ráöntjük az olajat és lezárjuk az üveget. Világos helyen 2-3 hétig érleljük.

    tipp!
    Tehetünk hozzá 2 gerezd fokhagymát is.

    A felhasználás során figyeljünk arra, hogy a kilógó növényrészeket dugjuk az olajba. Ha kevés az olaj, szűrjük le és így tároljuk tovább.


Értékelje a receptet: (0.0)
Mártások, szószok, öntetek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum