Konyhaweb

Sonkás szarvacskák
  • Hozzávalók:

    20 dkg túró
    20 dkg liszt
    20 dkg vaj
    1 tojássárgája
    1 csipet só
    20 dkg sonak
    1 tojás
    tej

  • Elkészítés:

    A túrót, a lisztet, a vajat, a tojássárgát és a sót tálba tesszük és jól összekeverjük. Cipót formálunk belőle és hideg helyre tesszük.
    A sonkát kockákra vágjuk.
    A tésztát lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a négyzeteket átlósan megfelezzük.
    Minden háromszögre teszünk egy kis sonkát.
    A háromszögeket úgy fordítjuk, hogy a két 10 cm-es oldaluk legyen lent, illetve jobb oldalon. Jobbról indulva, az alja vonalát követve feltekerjük (így kapunk szarvacska formákat.) Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tojást felverjük, összekeverjük kevés tejjel és ezzel kenjük meg a szarvak tetejét.
    170°-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

    tipp!
    Sonka helyett ementáli sajtot is használhatunk tölteléknek.

Értékelje a receptet: (0.0)
Sós sütemények
Húsvétra ajánljuk

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum